عرضه خودرو در بورس طی سالیان گذشته بارها مطرح شده بود؛ اما به دلایل متعددی همچون نبود سازوکار و زیرساخت لازم، به مرحله اجرا نمیرسید. در نهایت اردیبهشت امسال موانع موجود برای عرضه خودرو در بورس کالا برداشته شد. «وانت کارا» گروه بهمن نخستین خودرویی بود که ۲۸ اردیبهشت ماه از طریق بورس به متقاضیان عرضه شد. پس از کارا، قرار بود گروه بهمن موتور و کرمان موتور، اقدام به عرضه خودروهای خود در بورس کنند؛ اما با مخالفت وزارت صمت این عرضه به تعویق افتاد. در نهایت با تصویب شورای عالی بورس، عرضه خودرو در این بازار از سر گرفته شد.
در مرحله جدید، عرضه دو خودروی دیگنیتی و فیدلیتی گروه بهمن موتور روز ۲۶ مرداد ماه با موفقیت در بورس کالا انجام شد. با وجود تقاضای بالا برای خرید این خودروها با قیمت رقابتی، خریداران توانستند با قیمت تمام شدهای معادل ۱۰۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان ارزانتر از بازار آزاد، خودروی مورد نظر خود را خریداری کنند.
علاوه بر خودروهای گروه بهمن موتور، ایران خودرو نیز عرضه خودروی هایما مدل S7 خود را با موفقیت در روز ۶ شهریور انجام داد. تعداد ۲۰۰ خودروی هایما S7 به رنگ مشکی با قیمت نهایی حدود ۸۴۴ میلیون تومانی و ۱۵۰ خودروی هایما S7 سفید رنگ با قیمت نهایی حدود ۸۵۷ میلیون تومانی در این روز عرضه شدند. نکته جالب در رابطه با این خودرو اختلاف حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومانی آن با بازار آزاد است که سود خوبی را نصیب خریداران هایما S7 در بورس کرد.
شاهین سایپا نیز اولین خودروی این گروه خودروسازی بود که از طریق بورس عرضه شد. ۳۹ دستگاه خودروی شاهین با قیمت تمام شده حدود ۳۴۵ میلیون تومانی در تاریخ ۲۲ شهریور ماه در بورس مورد معامله قرار گرفت. بعد از عرضه شاهین، دیگنیتی و کارا گروه بهمن موتور یک بار دیگر در بورس عرضه شدند. ۱۵۲ خودروی دیگنیتی سفید و مشکی در روز ۳۰ شهریور ماه و ۱۱۶ وانت تک کابین و دوکابین کارا نیز در تاریخ ۲ مهر ماه از طریق بورس عرضه شدند. اولین کامیون عرضه شده در بورس نیز کامیون کشنده FAW شرکت سیبا موتور بود که در تاریخ ۱۲ مهر ماه ۳۵ دستگاه از این کامیونها در بورس عرضه شدند.
۲۰ مهر ماه نیز شرکت بهمن دیزل اقدام به عرضه کامیونهای EMPOWER خود با تحویل ۲ ماهه کرد. در این عرضه نیز تعداد ۵۰ خودروی EMPOWER با قیمت معاملاتی سه میلیارد و ۲۰۲ میلیون تومانی بین خریداران عرضه شد.
پس از عرضه خودروهای سنگین در بورس، لاماری ایما نیز برای اولین بار در اول آبان ماه عرضه شد. نکته جالب توجه در عرضه این خودرو سود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومانی آن نسبت به بازار آزاد بود. کارا تک کابین و دو کابین نیز طبق معمول پای ثابت عرضههای بورسی بودند و تعداد ۱۱ خودروی تک کابین و ۶۵ خودروی دو کابین در روز دوم آبان ماه از طریق این بازار به متقاضیان عرضه شد.
هایما نیز در دو مدل معمولی و سفارشی در تاریخ ۸ آبان ماه برای دومین بار در بورس کالا عرضه شد. با استقبال خوب خریداران از این دو خودرو، هایما S7 معمولی با قیمت تمام شده ۸۵۱ میلیون تومان و هایما S7 سفارشی با قیمت ۸۶۴ میلیون تومان بین خریداران عرضه شدند. این دو خودرو نیز با توجه به قیمت معاملاتی آنها سود نسبتا مناسبی برای متقاضیان به همراه داشتند.
فیدلیتی و دیگنیتی نیز در روزهای ۲۲ و ۲۳ آبان ماه یکبار دیگر در بورس کالا عرضه شدند. فیدلیتی تقریبا سود ۷۰ میلیون تومانی برای خریداران خود به همراه داشت اما قیمت معاملاتی دیگنیتی تقریبا معادل قیمت بازار آزاد آن بود و نتوانست انتظار خریداران را برآورده کند.
هفته آخر آبان ماه نیز، با حضور گسترده خودروهای گروه کرمان موتور، ایران خودرو و بهمن دیزل همراه بود. در معاملات روز ۲۸ آبان ماه تعداد ۱۳۰ خودروی جک S5 و کی ام سی T8 در بورس کالا عرضه شدند که به ترتیب با سود ۱۰۰ و ۲۳۰ میلیون تومانی، خریداران خود را خوشنود کردند. روز ۲۹ آبان ماه نیز، ۷۱ دستگاه کامیون EMPOWER گروه بهمن دیزل در بورس کالا معامله شدند که با توجه به قیمت خاص آن، سود نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومانی برای خریداران به همراه داشت. آخرین روز آبان ماه نیز، بورس کالا پذیرای ۱۰۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ بود که این خودرو نیز توانست سود ۵۰ میلیون تومانی را نصیب خریداران خود کند.
همچنین با اعلام هیات پذیرش بورس کالای ایران، دایون Y۵ از گروه خودروسازی ایلیا، کامیونت ۶ تن فاو تایگر (Tiger V) از گروه سیبا موتور، وانت دو کابین کاپرا از گروه بهمن موتور و کامیون فورس از گروه بهمن دیزل در بورس پذیرش شدهاند و بهزودی شاهد عرضه آنها در این بازار خواهیم بود. گفتنی است تنها متقاضیانی که ثبتنام خود را در بورس کالا تکمیل کرده باشند، امکان خرید این خودروها را خواهند داشت.
برای دریافت آموزش بورس کالا و نحوه خرید خودرو از بورس کالا و تهیه تمام نکات مهم برای یک خرید خوفق خرید خودرو از طریق بور می توانید به صفحه آموزش مراجعه فرمایید